Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης θα παραστεί το Σάββατο (28-8-2010) στις 11.00 π.μ στην παρουσίαση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με τίτλο «Περιφέρεια Βοείου Αιγαίου. Βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» που θα γίνει από τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρο Αρναουτάκη και την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου. Η εκδήλωση της παρουσίασης του νέου αναπτυξιακού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Παπάδου στο Δήμο Γέρας.

Το Σάββατο (28-8-2010) στις 20.00 ο κ. Σηφουνάκης θα βρίσκεται στο Μόλυβο της Μυτιλήνης όπου θα παραστεί στη τελετή λήξης των ιστιοπλοϊκών αγώνων "Aegean Regatta 2010" και στην απονομή των σχετικών επάθλων.

Το μοναδικό και πρωτότυπο ταξίδι στο Αιγαίο της Aegean Regatta άρχισε το 2001 με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αιγαίου και του τότε Υπουργού Αιγαίου και σημερινού Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή κατέστη ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός πρώτης γραμμής όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου και για το λόγο αυτό την αγκάλιασαν οι νησιωτικές κοινωνίες οι Ελληνικές αλλά και οι ξένες αθλητικές αποστολές καθιστώντας την παράλληλα ένα διεθνές γεγονός στο χώρο του ναυταθλητισμού Πάντως η "Aegean Regata 2010" έχει κάνει ρεκόρ συμμετοχών σε ελληνικά και αποδεικνύει ότι είναι ο αγώνας ανοιχτής θαλάσσης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα.